Studentenlening afsluiten

Een studie kost veel geld. Jaarlijks ben je voor een hbo-opleiding al gauw zo’n 1600 euro kwijt. Daar komen dan nog tal van kosten bij, onder meer voor vervoer en studiemateriaal. Gelukkig bestaat er zoiets als de OV-kaart, waarmee studenten gratis gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Daar bovenop ontvangen veel studenten dan ook nog een tegemoetkoming in de studiekosten van het DUO. Echter, in veel gevallen blijkt dat niet toereikend genoeg te zijn. De kosten stapelen zich op en studenten hebben veel moeite hun hoofd boven water te houden.

Studentenleningen
Een mogelijke oplossing dient zich snel aan, voor hen die op internet naar alternatieven zoeken. Studentenleningen. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Veel banken en kredietverstrekkers spelen handig in op de vraag van studenten. De concurrentie is groot en dat uit zich in de aanbiedingen die de banken hun potentiële klanten doen. Eén van de belangrijkste punten bij deze aanbiedingen is de rente. Die is namelijk bijzonder laag.

Lage rente
De rente van de studentenlening is niet voor niks zo laag. De banken en kredietverstrekkers spelen in op de toekomst. Als zijn een tevreden klant hebben als student, hebben zij ook een tevreden klant als die is afgestudeerd. De studentenlening hoeft zelfs pas afbetaald te worden na voltooiing van de studie. De lening wordt overgezet naar een doorlopend krediet. Vanaf dan moet er wel rente betaald worden en dan zal de bank pas echt gaan verdienen aan de lening. Tegelijkertijd heeft de bank, als deze goed zijn best gedaan heeft, het vertrouwen van de student gewonnen. En de student, met zijn papieren op zak en een mooi salaris, is intussen toe aan de volgende fase in zijn leven: het kopen van een huis.

Studentenlening via DUO
Ondanks de lage rentes kun je als student nergens een goedkopere lening krijgen dan bij het DUO. Hier wordt voor de allerlaagste rente een lening aangeboden, die ook pas later afbetaald hoeft te worden. Bekijk de website van het DUO voor meer informatie.

Onafhankelijk advies
Wie van plan is een studentenlening af te sluiten, is het beste gebaat bij een onafhankelijk financieel advies. Een onafhankelijke adviseur kan het best bekijken welke situatie van toepassing is en welke lening daar het beste bij past. De adviseur kijkt niet in zijn eigen belang, maar in dat van zijn klant. Zo voorkomt de student dat hij zich in de vingers snijdt door een verkeerde lening af te sluiten.